Pages

Monday, May 27, 2013

Børne- og mandevenlig mad: Burger

Det sker at vi en gang i mellem har barn i huset, så derfor gælder det om at finde på mad som også er børnevenligt. Heldigvis er vi velsignet med et utroligt ikke-kræsent barn som er vant til at vi finder på alle mulige mærkelige ting, forslag og madretter der skal afprøves - og det modtages med smil og thumbs up.

(Bortset fra rødkålssalat med dadler - det bragte ikke megen glæde.)

Vi lavede burger, hvor Theis lavede burgerboller af blomkål, gulerod, solsikkekerner, nødder og æg.

Det var en succes og smagte rigtig godt. Vi spister burger med hakket oksekod, ost, bacon og diverse ting, man nu har lyst til at komme i.
Vi savnede slet ikke brødet. Du kan se billedet af burgeren, som Theis har taget på Instagram.

PS: Jeg behøver vel ikke at nævne den ekstra bonus det er, at der sniges ekstra grøntsager ind i kosten med bollerne? God måde at få børn til at spise flere grøntsager!

3 comments:

  1. Det ser lækkert ud! :) Kunne være super med en opskrift på bollen?

    ReplyDelete
  2. Theis brugte Jane Faerbers opskrift på grøntsagsfladbrød men udelod loppefrøsskaller og persille:
    ½ blomkålshoved, 1 gulerod, rives fint og sættes til side. 1 dl hasselnødder, ½ dl solsikkefrø males til mel og tilsættes blomkål og gulerod. Tilsæt 2 æg, 60 g revet ost, lidt timian og lidt cayennepeber og salt. Form som fladbrød og læg på bagepapir og kom i ovnen i 20 min ca.

    ReplyDelete