Pages

Tuesday, June 25, 2013

Kødruskumsnusk og salat

Et af de retter jeg laver regelmæssigt - og som Theis elsker er kødruskumsnusk. Det er lidt af hvert, kød og grønt og masser af krydderier. Og super nemt at lave.


Forleden lavede jeg en rigtig god en af slagsen som jeg hermed giver videre. Sorry der blev desværre ikke taget billeder.





Ingredienser til kødruskumsnusk: 

Du skal bruge:

Hakket oksekød
bacon i tern
et løg
champignoner
frossen hakket spinat
hvidkål
kokosolie
krydderier, jeg brugte hvidløg, ørtagaard, chili, salt og timian

ingredienser til din favorit salat

mayonnaise og chilisauce
cheddarost

Sådan gør du: 


Hakket oksekød kommes i gryde med bacon og steges. Løget og champignoner hakkes og kommes i og der røres lidt rundt. Tilføj spinat og lad det være lidt. Tilføj krydderier. Hak noget hvidkål og prop i. Tag en skefuld kokosolie og kom i.

Lav din yndlingssalat og rør en chilimayo.

Server og hæld revet cheddarost over kødet. 

Tuesday, June 18, 2013

Den aften jeg lavede kødsovs og omeletsmulder.

Et eller andet sted havde jeg set mig selv servere madpandekager med lækker kødsovs spækket med grøntsager til aftensmad. Jeg havde bare glemt at jeg er utrolig dårlig til at bage pandekager. Amerikanske pandekager jo! Men ikke crepes. Og slet ikke den der omelet-agtige opskrift, jeg nu stod overfor.

Det er også utroligt hvordan jeg lige pludselig kan tro at jeg kan ændre madlavningsvaner og være vidunderkvinde med det samme. Jeg er bedst til thai og indisk. Jeg har lavet thai og indisk i mange år.

Så jeg blev meget frustreret, da jeg ikke kunne lave madpandekager. For nu havde jeg set mig selv servere lækre rullede pandekager med kødsovs og lækre curnchy grøntsager for Theis, med et overskudsagtig: Værsgo!

Men de pandekager ville ikke som jeg ville. Så serveringen blev i stedet: "Værsgo. Kødsovs og omeletsmulder. Nammenam."

Wednesday, June 12, 2013

Hvad kan man drikke på LCHF af læskedrik?


Vores allesammens gode ven sodavand -  ja den skal vi desværre til at vinke farvel til på LCHF - også light og zero produkterne.

Men der er et rigtig godt alternativ, som jeg virkelig har taget til mig, og det er usødet isthe.

Vi kender alle isthe  som det der ultra søde stads på flaske -  men det her er der ikke noget sødt i, såsom sukker og andre sukkersubstitutter eller tilsætningsstoffer.

Køb en masse forskelligt the - gerne frugt the, og en masse af det. Normalt har jeg virkelig ikke kunne drikke the uden hverken sukker, sødetabletter eller honning i, men der her glider lige ned, som saftevand og sodavand. 

Tag diverse kander I kan lave det i og lad det gerne står og trække 5-10 min. Lad det derefter afkøle på køkkenbordet i et par timer, hvorpå det hældes på flasker og lægger på køl. Tro mig, det kan sagtens drikkes uden sukker i, det smager som et glas saftevand :-)

Held og lykke 
Theis

PS: Vi er især glade for Wild Berry Zinger fra Celestial seasoning, lakridsthe og hvid the med lemon. Derudover er vi også glade for dansk vand med citron og dansk vand med blåbær. Det kan man få i Rema1000. //Martine

Monday, June 10, 2013

Sov rigtig godt

Tilføj billedtekst
Det første jeg lagde mærke til, da jeg begyndte på LCHF er - jeg sover fantastisk godt! Og det gjorde jeg fra dag 1.

Det der med at sove godt tager jeg ikke for givet


Nu har jeg haft det rigtig ambivalent med at sove. Og jeg ældre jeg bliver, jo lettere sover jeg, og så har jeg ondt et eller andet sted (armen eller ryggen eller fingeren), så skal jeg tisse, så kommer solen, så pipper fuglene, så ånder Theis mig i ansigtet, så kommer min kat og lægger sig på mit hoved og min hovedpude og spinner så det hele vibrerer, så ligger jeg og tænker på arbejdet, så får jeg en idé, så går jeg på Facebook, så er jeg sulten, og så videre.....

Sove i ét streg og at sove rigtig godt 


Natten mellem dag 1 og dag 2 på LCHF sov jeg i ét streg. Jeg vågnede op og følte at jeg havde sovet rigtig godt og dejligt og tungt.

Natten mellem dag 2 og dag 3 sov jeg næsten i et streg - og den der tunghedsfornemmelse fortsætter faktisk. jeg skal stadig op på toilettet - jeg er jo ikke en vårhare og blæren bliver mindre og mindre jo ældre jeg bliver synes jeg. Men det er dejligt at vågne og tænke: Nej hvor har jeg sovet tungt, og dejligt og godt i nat.
Nogle nætter sover jeg ikke særlig meget - jeg vågner tidligt fx. men i de timer jeg sover - sover jeg fantastisk.

Nu har jeg været på LCHF i en måned - og den måned har været den bedste sovemåned i .... ja... så længe jeg kan huske. Jeg sover fantastisk. Og det er livskvalitet for mig. 

Thursday, June 6, 2013

Når man nu er vild med Thai mad



Jeg lavede rigtig meget asiatisk mad før LCHF. Især thai og indisk. Det kan nu godt være lidt svært at kombinere med en kost der ikke er venlig overfor kulhydrater. Men når det så er sagt, vil jeg ikke lade mig slå ud. Så jeg gik igang med at tilberede rød karry. Og det gik fortrinligt.

Så her er opskrift på thai penang - LCHF style


Du skal bruge


Kokosolie
Hakket løg
2 spsk rød karry (hvis du hellere kan lide gul eller grøn bruger du det)
En til to dåser kokosmælk
mælk hvis du kun bruger en dåse kokosmælk
kyllingefilet
6 stk tørrede kaffir limeblade
hvidkål i skiver
en gulerod
hvad du nu har i køleskab af grøntsager
frosne grønne bønner
blomkål
citronsaft
evt korianderblade og fiskesauce hvis du lyster


Sådan gør du 

  • Start med at skære kylling i tern og skære grøntsager op (hvad du nu vælger at bruge - udelad dog hvidkål og bønner). 
  • Varm olien op i en stor gryde og kom løg og karrypasta i. Steg i et minut. Hæld kokosmælk i. Fyld dåsen med vand og hæld det i også. Suppler evt med mere mælk. 
  • Kom kylling og grøntsager i. Tag bønner ud af fryseret og vælg hvor mange du vil have. Knæk dem over og kom dem i. Kom limeblade i. Lad det hele simre. Kom hvidkål i og lad det simre lidt mere.


  • Tag blomkål - vurder hvor meget du vil bruge (det skal være i stedet for ris). Fx 3 dl. Kom det i foodprocessoren så det bliver hakket fint. Kog noget vand og hæld over blomkålen. Lad det trække i to minutter og siv vandet fra.
  • Smag på retten. Hvis du synes den skal være stærkere kan du tilføje lidt chili. Kom citronsaft i. Tilføj blomkål i retten og rør rundt. Voila.


Hvis du elsker korianderblade kan du hakke nogle friske nogle og komme på til allersidst. Hvis du vil tilføje fiskesauce kan du også gøre det her. 1 spsk.

Velbekomme.




Tuesday, June 4, 2013

Mandemorgenmad på LCHF


Min største frygt, da jeg startede på LCHF, var, at jeg nu intet måtte spise om morgenen. Sådan er det langt fra :-)

Vil du have en rigtig mandemorgenmad, eller vil du bare gerne forkæle din mand eller din kæreste, eller har du bare hang til god og lækker brunch, så følg med her:

Man kan lave rigtig mange lækre ting til morgenmad med LCHF - vi kan vel alle lide at gå på cafe lørdag eller søndag formiddag, og få en god gang brunch. Men den kan man sagtens lave derhjemme. 

  • En god hjemmelavet nutella, (skal helst laves dagen i forvejen) som er lavet på avokado og mørk chokolade og appelsin smager fantastisk.
  • Kanelpandekager, som er lavet på æg, piskefløde, kanel og mandler.
  • Favoritten: Æg og BACON Ummmmm
  • 1 skive nøddebrød
  • Evt noget græsk yoghurt og frisk frugt
Tip til anretning:
  • Læg 2 kanelpandekager på en tallerken, og smør dem med nutellaen, 
  • Lav en gang røræg, (byt evt mælk ud med fløde) og steg en god gang bacon, 
  • Læg det på tallerken sammen med pandekager, 1 skive nøddebrød, der er smurt med rigtig smør  
  • Lav et lille glas med græsk yoghurt, med lidt rosiner i og hørfrø, og skær lidt frisk frugt såsom æbler og pære 
  • Server med et stort glas usødet isthe (med fx frugtsmag) - det vil simpelthen glide lige ned, og mætte i flere timer.


Held og lykke, og skriv endelig hvis I har spørgsmål, også til opskrifter 
Theis

Monday, June 3, 2013

Karrysild uden brød - og om blodsukker

Her er lidt tanker omkring blodsukker og hvad der sker med det, når man er på LCHF:

Light produkter forstyrrer signaler om mæthed til hjernen

Når man følger en diæt på LCHF fjerner man stort set alt sukker fra sin kost. Det være både sukker der indgår i kulhydrater, som brød, pasta, ris - det værende det såkaldte raffinerede sukker, som vi finder i sodavand, slik og is og det er sukkersubstitutter som aspartarm som vi finder i light produkter - såsom cola zero. Grunden til at det er vigtigt at skære sukkersubstitutter fra, er at de stoffer vi finder i light produkter, forstyrrer signaler om mæthed til hjernen. Du har sikkert prøvet at spise slik eller drikke sodavand og egentlig være mæt - men du kan sagtens blive ved. Det samme har du sikkert prøvet med pasta. Resultatet er at du føler dig oppustet - og er ikke "grund mæt" og går og er lidt småsulten. Det du vil opdage når du skærer kulhydrater, sukker og sukkersubstitutter fra din kost, er at du lige pludselig kan mærke mætheden på en hel anden måde.

Egentligt har jeg nok bare et iltert temperament

Når du fjerner sukker og kulhydrater får du også kontrol over din blodsukker. Nogle oplever at deres humør ikke svinger så meget. (Det gælder desværre ikke mig. Jeg håber at Theis fortsat bærer over mig - jeg tror at jeg generelt bare har et iltert temperament.....). Mange er glade for at sige farvel til de dage, hvor man pludseligt uden grund, som sky fra en blå himmel bliver mega trist.

Så du sidder bare der og spiser karrysild uden brød?

Når man fjerner sukker og kulhydrater - betyder det desværre også at man skal være ekstra påpasselig hvis man snyder. Hvis du f.eks. er til fødselsdag eller ude til middag, og du spiser en kost med kulhydrater. Du vil opdage at din mave vil gå rimelig meget amok dagen efter. De gange hvor jeg har snydt har jeg forsøgt at mindske indtagelsen af kulhydrater alligevel. Et eksempel på dette er da jeg var til min farmors 94 årige fødselsdag og jeg fik serveret en traditionel frokostplatte. Jeg tog et stk brød. Der var godt nok nogle der kiggede da jeg sad og spise karrysild uden brød - men sådan måtte det altså være. Det kan også virke lidt voldsomt at sidde og spise karrysild med  gaffel direkte fra skålen, men det vender man sig altså til. I starten var det også en overvindelse for mig at spise pålæg uden brød. Men jeg tror lige at man skal over den der.. vaneting og den der "commes ils faut". Gør det der er godt og sundt for dig - og så må de andre spise deres kulhydrater!

De to B'er på Nørrebro Bryghus

Et andet eksempel var, da jeg var ude med en flok veninder på Nørrebro Bryghus og besluttede mig for de to B'er: Burger og Bajer. Bajeren drak jeg - men jeg endte alligevel med at spise en kvart burgerbolle og fem kartoffelskiver.Så skaden var ikke stor. Men selv lidt kulhydrat kan jeg sagtens mærke.

Når du tager sukker når du ikke er vant til det, kan det godt være at du kan mærke at det hele går lidt amok. Jeg selv må kæmpe mig igennem et glas cola nu og selv en gulerod smager meget sødt.

Spiser man efter LCHF hindrer man et højt blodsukkerniveau - så derfor er dette en kost der er særdeles venligtsindet overfor diabetikere.